Logo bedrijvigmedia.com
Het team van Sportschool Health Challenge in Herwijnen.
Het team van Sportschool Health Challenge in Herwijnen. (Foto: Levien Vermeer)

Sportschool Health Challenge opent in Herwijnen

  •   39 keer gelezen

HERWIJNEN • Sportschool Health Challenge opent op 1 maart in Herwijnen. Heleen van der Meijden en Joey Timmer vertellen over hun eigen bedrijf.

Het was een impulsief idee, samen een sportschool beginnen. Tijdens een feestje kwam de volgende vraag op bij Heleen van der Meijden uit Herwijnen en Joey Timmer uit Hellouw: wat zou je willen bereiken in je leven? Zij wist onmiddellijk het antwoord: "Ik zou wel een eigen bedrijf willen beginnen."

Leuk pand
Er stond een leuk pand te koop in Herwijnen, dat ze meteen zijn gaan bezichtigen.

"Toen durfde ik toch niet direct door te zetten", bekent Heleen. "En ben ik eerst de behoefte gaan peilen." In het voorjaar van 2017 gaf ze hardlooptraining en bootcamp op de ijsbaan.

"Omdat het zo goed liep hebben we de knoop doorgehakt." Die openluchttraining blijft bestaan, naast het binnen-aanbod van vrije fitness, circuit training, body balance en power hour. Heleen vertelt: "We sporten allebei graag. Ik ben met triatlon gestopt, maar loop hard, skeeler en fiets veel."

Eten
Ze is zich daarbij bewust van wat eten met je doet. "Ik geef ook voedingsadvies, niet over diëten, maar over het voedingspatroon, voor een gezonde manier van leven."

Voor Joey staat voetballen op één, naast fitness en hardlopen. Het initiatief drijft op dat persoonlijk enthousiasme, want tot voor kort was er niet eens een businessplan. Heleen zegt: "We doen dit naast onze reguliere baan en breiden de sportschool langzaam maar zeker uit."

Joey begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor gemeente Amsterdam. Heleen begeleidt jongeren met een verstandelijke beperking in het speciaal bewegingsonderwijs.

Het sportieve duo wil een toegankelijke en uitnodigende sfeer creëren. "Iedereen is welkom, van vroege vogels tot senioren. We streven naar een huiskamergevoel; je kunt je spullen in de heren- of dameskleedkamer kwijt, en eerst een bakje koffie of thee drinken voor je begint", zegt Joey.

De tarieven moeten de laagdrempeligheid nog verhogen, zegt hij. "We werken met abonnementen en een strippenkaart. Dan kun je ook eens iemand meenemen. En met een abonnement mag je altijd naar buiten."

Plezier
Heleen vult aan: "We hebben er gewoon plezier in en we krijgen steeds meer ideeën, zoals samenwerkingen aangaan met allerlei verenigingen."

Er is al een goede tennisster en personal trainer bereid gevonden functionele tenniskrachttraining te geven bijvoorbeeld. En ook de samenwerking met een fysiotherapeut is inmiddels beklonken. Tijmen Kooij, sinds 2005 mede-eigenaar van het door Bertrand Scheffers in 1994 opgezette Xtra Fysio in Waardenburg, kent Heleen van de triatlon, die hij zes keer per week beoefent.

"We beginnen onze vierde vestiging in de sportschool Health Challenge Herwijnen van Heleen en Joey. Jong en oud kan bij ons terecht."

Bertrand, die aan fitness, TRX, spinning en wielrennen doet, legt uit: "We werken op een innovatieve manier, waarbij het persoonlijke doel van de cliënt zo snel mogelijk behaald wordt. Dan wil je mensen activeren en in beweging zetten. In Herwijnen komt hypermoderne apparatuur te staan, dus dat sluit naadloos bij onze werkwijze aan. Zo kan men onder deskundige leiding revalideren. Dat maakt de overstap naar het sporten veel kleiner en andersom kunnen wij sport gerelateerde klachten verhelpen, dus onze samenwerking is een duidelijke win-win."

Medewerkster Ilona Kamp komt  als vaste therapeut naar Herwijnen. 

Open dag op 24 februari van 14:00 tot 17:00 uur en officiële opening op 1 maart.

http://www.hcherwijnen.nl

http://www.fysioxtra.nl

Levien Vermeer

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Bedrijvig Media | De B2B glossy uit de regio per e-mail
Meer berichten