Logo bedrijvigmedia.com
Foto: ©123RF.COM

Kick-off BrainStroom 'Innovatiekracht bundelen'

  •   13 keer gelezen

GORINCHEM • Ruim vijftig belangstellenden namen donderdag deel aan de kick-off van BrainStroom - innovatieplatform aan de Merwede. 

Grensverleggend en vernieuwend, dat is innovatie. Dit was dan ook de insteek van deze avond. Niet alleen was het programma van te voren niet bekend, ook de locaties van de kick-off bleven tot het laatst toe geheim. Op maar liefst 4 locaties in de Gorcumse binnenstad werden de deelnemers ontvangen met een innovatieve workshop. Het adres van de locatie ontvingen ze slechts enkele uren voorafgaand aan de avond per sms. Maar liefst 4 workshops werden gegeven, te weten:

  1. 'Zeewaar' door de dames Rebecca Wiering en Jennifer Breaton van zeewierboerderij Zeewaar over het geheim achter zeewier voor mens en milieu in Het Ware Pakhuis.
  2. 'Games for Health' door Jurriaan van Rijswijk in de Bank van Noppes over het succesvol toepassen van gaming binnen de gezondheidzorg.
  3. Presentatie door de familie Dokman bij Tandprothetische praktijk Dokman over de toepassing van 3D printing op het vervaardigen van protheses. En de toename in comfort en tijdbesparing door deze toepassing voor hun klanten. 
  4. GeoCraft, Nederland en Gorinchem in virtuele vorm door Joran Floor en Kevin de Schepper van GeoFort in gastlocatie Beeldkazerne.

Bodyvoting
Na de workshops werden de deelnemers begeleid naar de hoofdlocatie, grenzend aan de Gorcumse vestingwal; De Bunker. Eenmaal in de Bunker werd een ieder welkom geheten met zeewier-smoothies. Het gezamenlijke deel van de avond vervolgde en de host van de avond lichtte nog eens kort het belang van de komst en het geloof in BrainStroom toe. Onder begeleiding van innovatieve 'hersenen-stimulerende' muziek werd aan de hand van 3 stellingen een zogeheten bodyvoting gedaan; een ieder zocht in de ruimte de locatie die overeenkwam met hun keuze (in hoeverre men het eens was met de stelling). Daarna gingen de groepen uiteen in de 'BrainStroom-sessies' om antwoord te zoeken op de vraag 'Hoe vaart te kunnen geven aan de Nederlandse innovatiekracht in ons rivierengebied?'. Na afloop was er een gezamenlijke netwerkborrel in De Bunker. 

Het vervolg
De kick-off van BrainStroom was tegelijk een go/no-go moment. Kijkend naar de overwegend positieve reacties, kan al wel een tipje van de sluier worden opgelicht: BrainStroom gaat door! Hoe? Daar beraden de initiatiefnemers zich de komende tijd op. Deelnemers aan de kick-off worden binnen twee weken op de hoogte gebracht over de vervolgstappen. Overige belangstellenden kijken op BrainStroom.nl en de sociale kanalen (o.a. Instagram BrainStroom2018).

BrainStroom
BrainStroom is een multifunctioneel platform, de paraplu voor een digitaal platform, innovatiefonds, innovatiefestival en, kijkend naar de uitkomst van de kick-off, meet-ups, broedplaatsen en mogelijk een eigen vorm van Dragon's Den. BrainStroom omvat o.a. de sectoren: 
•Clean Technology: toepassen van schone technologie voor behoud van een gezonde wereld.
•Life Sciences and Health: toponderzoek voor de persoonlijke gezondheid.
•Safety and Security: ontwikkelen van oplossingen voor een veiligere wereld.
•Horticulture: innovatie in de tuinbouw voor een bijdrage aan gezonde voeding.
•High Tech & Smart Industry: transitie naar een nieuwe economie, waarin digitalisering een centraal thema is.
•Water & Maritime: Innovatie in het DNA van een maritieme topregio. 

BrainStroom en de Visie van de stad
BrainStroom hangt samen met de twee thema's van de visie: verbinden en vernieuwen. En de volgende 4 van de 11 ambities van de Visie van de stad: 'Centrumstad, verbonden met de omgeving', 'Vernieuwen in de bestaande en nieuwe economie', 'Vernieuwende samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven' en 'Vernieuwen door technologische innovatie te omarmen'. 

Rivierengebied in en om Gorinchem: broedplaats van vernieuwers en dwarsdenkers 
Innovaties brengen onze wereld in een stroomversnelling. Het kenmerkende van echte vernieuwing door innovatie is niet alleen een kwestie van ontwikkeling, maar vooral ook één van het succesvol invoeren van de vernieuwing. Het rivierengebied in en om Gorinchem is een broedplaats van vernieuwers en dwarsdenkers. Ze gaan als het water hun eigen weg. Deze mentaliteit en denkkracht wordt alleen maar sterker door alle stromingen van innovatie met elkaar te verbinden. 

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het Bedrijvig Media | De B2B glossy uit de regio per e-mail
Meer berichten