Logo bedrijvigmedia.com
• Burgemeester Staatsen en mevrouw Van Willigen.
• Burgemeester Staatsen en mevrouw Van Willigen. (Foto: De Lingehof)

Eerste steen voor nieuwe Lingehof

  •   21 keer gelezen

BEESD • Onder grote belangstelling van onder meer bewoners en medewerkers legden burgemeester Jeroen Staatsen van Geldermalsen en mevrouw Van Willigen woensdag de eerste steen van het nieuwe zorgcentrum Lingehof in Beesd.

Mevrouw Van Willigen is met haar 101 jaar de oudste bewoonster van Lingehof.

De nieuwe Lingehof biedt straks een woonomgeving aan vijftig ouderen die verzorging, begeleiding en eventuele behandeling en verpleging nodig hebben. RoosRos architecten ontwierp het nieuwe zorgcentrum.

Appartementen
De appartementen krijgen een aparte woon- en slaapkamer. Een deel van de appartementen is te huur voor mensen die zelfstandig willen wonen, maar wel dagelijks zorg en ondersteuning nodig hebben.

Het fijne hiervan is dat de bewoners, als ze zwaardere zorg nodig hebben, gewoon in hun appartement kunnen blijven wonen.

Maaltijden
"Op de begane grond komt de algemene ruimte met een keuken. Hier kunnen bewoners, maar ook bezoekers uit de omgeving dagelijks tussen 12:00 en 19:00 uur terecht voor een heerlijke maaltijd."

"Hiermee spelen we nog meer in op de wensen van de bewoners", vertelt Twan Jacobs, lid van de directie van SZR.

Ontmoetingsplekken
"Op alle etages creëren we kleine ontmoetingsplekken en rondom het zorgcentrum leggen we een mooie tuin aan. Wij willen op deze manier als baken midden in de wijk staan en samen met de buurt de leefbaarheid in Beesd verhogen."

"Het gebouw is nagenoeg energieneutraal en voorzien van zonnepanelen en koeling. Technologische middelen die veel worden gebruikt in de zorg nemen wij mee bij de bouw van het zorgcentrum. Dankzij deze zogenaamde domotica bieden wij iedere bewoner een veilige omgeving op maat."

Op schema
In september 2017 verhuisden de bewoners naar hun tijdelijke woonomgeving in Culemborg. In december startte aannemer P. van Leeuwen met het slopen van het in 1986 gebouwde zorgcentrum. De bouw ligt op schema en eind dit jaar verhuizen de bewoners terug naar Beesd.

Om de band met Beesd te behouden, rijden er iedere dag vrijwilligers met een busje op en neer tussen Lingehof Culemborg en Het Klokhuis Beesd. Hier is ook de dagbesteding met bewoners uit Beesd en omgeving.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Bedrijvig Media | De B2B glossy uit de regio per e-mail
Meer berichten