Logo bedrijvigmedia.com
• De wethouders en directeur Theo te Beest van KWS Infra Utrecht bij de ondertekening.
• De wethouders en directeur Theo te Beest van KWS Infra Utrecht bij de ondertekening. (Foto: gemeente Vianen )

Viaanse Hoekenstraat wordt omgebouwd tot fietsstraat

  •   18 keer gelezen

VIANEN • Bedrijventerrein De Hagen gaat op de schop, de Hoekenstraat wordt omgebouwd tot fietsstraat. Wethouders Frank Meurs, Leendert Wijnmaalen en Harry van Tilburg van de gemeente Vianen en directeur Theo te Beest van KWS Infra Utrecht tekenden afgelopen maandag het contract voor dit forse project, dat in het voorjaar van 2019 van start gaat. 

Met dit project realiseert de gemeente een aantal doelen tegelijk: het oplossen van waterproblemen, het beter faciliteren van het fietsverkeer, het verbeteren van de groenvoorzieningen en ervoor zorgen dat het bedrijventerrein goed is ingericht voor de te verwachten verkeersdruk in 2030. 

De aanpak van KWS moet het fietsverkeer in de hand werken, middels ruime fietsroutes en op fietsers afgestemde verkeersregelingen. Wateroverlast wordt op duurzame wijze opgelost door een uitgekiend buffersysteem waarmee regenwater langer wordt vastgehouden in de bodem. Daarnaast worden materiaalgebruik, CO²-uitstoot en verkeershinder zoveel mogelijk beperkt. 

In de komende maanden werken de gemeente Vianen en KWS het ontwerp verder uit, naar verwachting gaat begin 2019 de schop in de grond. Het is de bedoeling dat het project zo weinig mogelijk hinder oplevert en eind 2019 afgerond wordt.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Bedrijvig Media | De B2B glossy uit de regio per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw evenement aan


BEDRIJVIG OP FACEBOOK