Logo bedrijvigmedia.com
Foto:

Subsidie verbouwing Kaas Experience Center in Bleskensgraaf is binnen

  •   40 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • Zuivelcoöperatie Deltamilk heeft middenin de zomervakantie het goede nieuws ontvangen dat de Leader subsidie voor het Kaas Experience Center Bleskensgraaf is goedgekeurd.

De monumentale boerderij naast zuivelfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf wordt de komende jaren gerestaureerd en ingericht als bezoekerscentrum met alle informatie over boerderijen en kaas. Ook het erf rondom de boerderij wordt opnieuw ingericht met een moestuin, terras en speeltuin.

De Europese Unie, provincie Zuid-Holland en de Gemeenschappelijke Regeling Alblasserwaard-Vijfheerenlanden investeren gezamenlijk 198.000 euro.

De Leader bijdrage wordt gebruikt voor het energieneutraal maken van de varkensschuur en het landschappelijk inrichten van de entree. Ook wordt er geïnvesteerd in eigentijdse informatie en educatie. Verder wordt er onderzocht of elektrisch vervoer van en naar het nieuwe experience center mogelijk is en er wordt deelgenomen aan de Groene Cirkel Kaas om de kaas zo duurzaam mogelijk te produceren.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Bedrijvig Media | De B2B glossy uit de regio per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw evenement aan


BEDRIJVIG OP FACEBOOK