Logo bedrijvigmedia.com

Informatiemarkt energiebesparing Giessenburg groot succes

  •   20 keer gelezen

GIESSENBURG • Dorpsoverleg Giessenburg heeft maandag in samenwerking met de gemeente Giessenlanden en het Regionaal Energieloket een succesvolle informatiebijeenkomst gehouden over energiebesparing en duurzame energie.

Ongeveer 300 mensen bezochte de informatiemarkt en lieten zich over allerlei onderwerpen informeren. Uitleg en demonstraties werden gegeven over verschillende maatregelen en bewoners konden een gratis rapport van uitgevoerde energiescans opvragen en deelnemen aan een collectieve inkoopactie. Vele bewoners hebben zich inmiddels voor de actie aangemeld.

Geweldige ambitie
Wethouder Jan de Groot opende de bijeenkomst en was blij verrast over de hoge opkomst. "De gemeente heeft een geweldige ambitie op het gebied van duurzaamheid en wil initiatieven hiervoor graag ondersteunen om samen te werken aan een energie neutrale samenleving".

Ook gaf hij aan dat hij ook zelf zijn woning heeft verduurzaamd wat gezorgd heeft voor een besparing van 40% op de energierekening.

Ria van Wijngaarden presenteerde daarna de werkgroep Duurzaam Giessenburg en gaf een korte uitleg over de initiatieven die er al plaatsvinden en gaan plaatsvinden op het gebied van Duurzaam Wonen, Samen Stroom en Duurzame Leefomgeving.

Energiescans
De avond stond verder in het teken van de uitkomsten van energiescans die zijn uitgevoerd voor verschillende type woningen in Giessenburg door het Regionaal Energieloket. Er werd aangegeven welke maatregelen van toepassing zijn en wat hiervoor de kosten zijn. En dat je niet direct met hele grote stappen hoeft te beginnen, maar dat ook kleine aanpassingen tot eerste besparingen kunnen leiden, werd positief ontvangen.

Bewoners konden vervolgens de gratis energiescans opvragen en meedoen aan een groepsaankoop voor bodem, vloer-, spouwmuur- en dakisolatie en voor zonnepanelen. Lokale aanbieders zijn door het Regionaal Energieloket samen met de gemeente geselecteerd op basis van een aantal criteria en doordat bewoners samen inkopen kunnen zij de bewoners mooie kortingen aanbieden. Hier was veel interesse voor.

De inkoopactie loopt nog tot 17 oktober. Inwoners van Giessenburg kunnen nog steeds de gratis energiescan ontvangen en meedoen met de kortingsactie. Aanmelden kan via www.regionaalenergieloket.nl/giessenlanden en klik op de knop 'Bekijk de duurzame buurtactie Giessenburg'.

Voor meer informatie over de informatiemarkt: www.duurzaamgiessenburg.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Bedrijvig Media | De B2B glossy uit de regio per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw evenement aan


BEDRIJVIG OP FACEBOOK