Logo bedrijvigmedia.com
• Jeanette Brinkman opent 6 oktober een kringloopwinkel op Aaksterveld 2 in Ameide.
• Jeanette Brinkman opent 6 oktober een kringloopwinkel op Aaksterveld 2 in Ameide. (Foto: Mieneke Lever)

Ameide krijgt Kringloopwinkel in oude pand Firma Pek

  •   119 keer gelezen

AMEIDE • Begin oktober opent Jeanette Brinkman de deuren van Kringloop Ameide. Ze is altijd al een verzamelaar geweest en heeft vooral een fascinatie voor oude spullen. "Het belangrijkste is dat alles een tweede leven krijgt," benadrukt de Termeise.

In haar woning tref je een bijzondere verzameling van zorgvuldig bij elkaar gezochte spullen die wonderwel bij elkaar passen, elk met een eigen verhaal. Jeanette heeft eerder een winkel gehad. Enkele jaren geleden kwam ze bij toeval terecht bij de Kringloop Zederik in Lexmond waar ze bijna drie jaar werkte.

Superlocatie
Van het een kwam het ander, vooral toen de obs Hendrik van Brederode zich meldde met overtollige inboedel vanwege de komst van de Brede School in Ameide. Enthousiast: "Ik heb inmiddels zoveel spullen gehad dat ik al gauw een container moest gaan huren. Toen ik de mogelijkheid kreeg een pand te huren besloot ik zelf een kringloopwinkel te beginnen. Op een superlocatie!"

Prominente plaats
De Kringloop krijgt op het Aaksterveld een prominente plaats in een deel van het voormalig pand van de Firma Pek. Jeanette gaat daar met zo'n acht vrijwilligers van start. Ze legt uit dat de Stichting Kringloop Ameide als doel heeft het aanbieden van goederen ten behoeve van hergebruik en het creëren van vrijwillige en tijdelijke arbeidsplaatsen. Dit gebeurt door het verkopen van ingezamelde goederen en materialen in de winkel. De opbrengst is bedoeld voor verenigingen, activiteiten en goede doelen in de gemeente Zederik.

"Goederen kunnen worden gebracht, we nemen in principe alles aan, uitgezonderd matrassen. Huis uitruimingen graag in overleg via telefoonnummer 0183-510070. Niet verkochte spullen gaan naar andere Kringloopwinkels in de regio waar ze soms wel verkoopbaar blijken. De bedoeling is dat zo min mogelijk wordt weggegooid."

De opening is op zaterdag 6 oktober om 10.00 uur. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het Bedrijvig Media | De B2B glossy uit de regio per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw evenement aan


BEDRIJVIG OP FACEBOOK