Logo bedrijvigmedia.com

Alblasserdams bureau wint ontwerpprijs met bordspel

  •   22 keer gelezen

ALBLASSERDAM/GRONINGEN • Op het Groningse spellenfestival Noorderspel heeft Treffend & Co uit Alblasserdam de ontwerpwedstrijd gewonnen.

Met het idee voor het bordspel 'Chartered: The Golden Age' sleepten zij de eerste prijs in de wacht voor beste spelontwerp.

Het ontwerp voor het bordspel viel in de smaak bij de jury. Op thema en presentatie scoorde het bordspel een 9,1 en voor geschiktheid voor doelgroep een 8,6. In de jury zaten experts van onder andere 999 Games en White Goblin Games.

"De hele dag door regende het positieve reacties, van jong tot oud en van echte bordspellen fanaat tot beginner", laat Arnold van Binsbergen weten. Hij is mede-eigenaar van Treffend & Co.

Tijdens het spelen van het spel 'Chartered: The Golden Age' waan je je als koopman in de ontluikende handel van de 17e eeuw. Je bouwt pakhuizen, investeert in diverse producten en je draagt bij aan de groei van Amsterdam. Het doel van het spel is zelf zo veel mogelijk winst te maken, op de juiste plaatsen pakhuizen te bouwen om je tegenstanders te blokkeren en bedrijven nog sneller te laten groeien door overnames. De koopman met het meeste geld, wint het spel.

Afgelopen december hebben we de stap gezet om het spel vorm te gaan geven", vertelt Arnold. "Sindsdien zijn we bezig geweest met testen en ontwikkelen. We zijn nu al erg trots op het spel en deze prijs, zeker als je bedenkt dat het eigenlijk een uit de kluiten gewassen hobby is."

Kickstarter
Op 16 oktober zal het spel gelanceerd worden op Kickstarter, een crowdfunding platform waar bezoekers alvast een spel bestellen zodat de makers genoeg geld bijeenbrengen om het spel te produceren. Meer informatie daarover is te vinden op de Facebookpagina.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Bedrijvig Media | De B2B glossy uit de regio per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw evenement aan


BEDRIJVIG OP FACEBOOK