Logo bedrijvigmedia.com
• De uitreiking van het schildje.
• De uitreiking van het schildje. (Foto: Siwart Mackintosh)

Feestelijke uitreiking aan Bayards voor vijf jaar deelname Techniekroute

  •   23 keer gelezen

ALBLASSERDAM/NIEUW-LEKKERLAND • De wethouders Peter Verheij van Alblasserdam en Paul Verschoor van Molenwaard hebben maandag 1 oktober een symbolisch schildje uitgereikt aan operationeel directeur Roland Vos van Bayards Aluminium Constructies.

Dit werd gedaan vanwege vijf jaar deelname aan de Techniekroute. Met het schildje roepen de gemeenten Bayards uit tot Regionaal Loopbaanbedrijf.

Bayards stelt al vijf jaar de deuren open voor basisschoolleerlingen om ze kennis te laten maken met lokale technische bedrijven. Het bedrijf maakt altijd veel werk van de Techniekroute. Leerlingen krijgen een rondleiding en mogen zelf aan de slag met lassen en het boren van gaatjes. Meerdere medewerkers dragen hun steentje bij tijdens dit jaarlijkse evenement. Daarom werden op 1 oktober ook alle medewerkers in het zonnetje gezet door het uitdelen van gebak.

Achtergrond
De Techniekroute is in 2014 voor het eerst in Alblasserdam georganiseerd. Hier deden toen negen bedrijven aan mee, waaronder Bayards. De Techniekroute is bedoeld om leerlingen uit het basisonderwijs kennis te laten maken met lokale technische bedrijven. Toen in 2016 de Techniekroute werd uitgebreid naar Nieuw-Lekkerland, heeft Bayards de overstap gemaakt naar deze Techniekroute.

Ook in Papendrecht, Bleskensgraaf en Groot Ammers zijn inmiddels Techniekroutes en dit schooljaar sluiten ook Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam aan.

Er worden in de regio steeds meer activiteiten georganiseerd om leerlingen te helpen bij beroepsoriëntatie (Techniekroute, Onderwijsroute, VMBO Netwerkbijeenkomst). Om bedrijven te bedanken voor hun inzet en commitment is het initiatief genomen om een schildje uit te delen aan de bedrijven die vijf jaar mee hebben gedaan met één van deze initiatieven.

Bayards doet mee met diverse activiteiten op het gebied van onderwijs. Zij hebben veel stagiaires, werken mee aan de Techniekroute, de VMBO-netwerkbijeenkomst in Papendrecht en hebben een samenwerking met TU Delft (solar boat) en het Nieuwe IJsselcollege in Krimpen a/d IJssel.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Bedrijvig Media | De B2B glossy uit de regio per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw evenement aan


BEDRIJVIG OP FACEBOOK