Logo bedrijvigmedia.com
• Het pand van VORM Materieel in Papendrecht.
• Het pand van VORM Materieel in Papendrecht.

Feestelijke opening: VORM Materieel verduurzaamt pand

  •   21 keer gelezen

PAPENDRECHT • VORM Materieel opende vrijdag 5 oktober officieel het verduurzaamde pand aan de Ketelweg te Papendrecht.

De locatie is uitgebreid, verduurzaamd en voorzien van innovatieve oplossingen. Dit is het eerste pand van VORM, waar VORM Materieel onderdeel van is, met een klimaatneutrale werkomgeving.

"Je moet als team willen uitstralen dat je duurzaamheid belangrijk vindt, dat je eigen organisatie daar ook in mee gaat èn in gelooft", aldus Daan van der Vorm, Directeur Eigenaar van VORM.

In het nieuw opgetrokken kantoorpand is de aardgas aansluiting vervallen, de voorgevel uitgerust met een ecologische wand en de loodsen en het kantoor worden elektrisch verwarmd. Het door Groosman Partners B.V. ontworpen pand is door van Waning Bouw B.V. voorzien van een nieuwe werkplaats annex zaagloods, een overdekte telstraten en het kantoor is opgetrokken uit FSC-houtskeletbouw. De stroomvoorziening is afkomstig van de 420 zonnepanelen die op het dak zijn geplaatst door onze partner Synorga. Daarnaast heeft Groosman Partners B.V. het kantoor ingericht met een duurzame kantoorinrichting, met onder andere tapijt van gerecyclede visnetten.

Naast het feit dat het pand is getransformeerd tot een klimaat neutrale werkomgeving, is het ook aangepast aan de wensen en behoeften van de medewerkers van VORM Materieel en haar partners. Dankzij de uitbreiding geven de overdekte telstraten beschutting in zomer en winter. Met de nieuwe werkplaats en zaagloods faciliteert VORM Materieel ook haar partners.

"Het welzijn van de medewerkers is voor VORM minstens zo belangrijk als het klimaatneutrale aspect. Wij zijn enorm trots op ons innovatieve pand", aldus Barry Meijboom, Hoofd VORM Materieel. 

VORM heeft sinds de aansluiting van de zonnepanelen in juni van dit jaar al 47.700 KwH opgewekt met de 420 zonnepanelen. Dit betekent een gemiddelde totale opwekking van ruim 103.000 KwH in één jaar. Dit is voldoende om het pand van de benodigde energie te voorzien.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Bedrijvig Media | De B2B glossy uit de regio per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw evenement aan


BEDRIJVIG OP FACEBOOK