Logo bedrijvigmedia.com
• Max (l.) en Sander Goossens van Albert Heijn Vianen.
• Max (l.) en Sander Goossens van Albert Heijn Vianen. (Foto: Dick Aanen)

Max Goossens treedt toe tot leiding Albert Heijn in Vianen

  •   20 keer gelezen

VIANEN • Max Goossens (28) is dit jaar toegetreden tot de leiding van het Albert Heijn-filiaal in Vianen. Hij is de drie jaar jongere broer van Sander Goossens, die sinds 2017 mede-eigenaar is van de supermarkt aan de Lijnbaan.

Max is sinds kort verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de winkel, samen met bedrijfsleider Gilbert Vorwerk. Sander neemt achter de schermen de strategische beslissingen en houdt zich bezig met personeelszaken, administratie en logistiek. "Maar vooral ben ik bezig met de toekomst van ons bedrijf." Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de twee broers de winkel zouden overnemen van hun ouders. Sander was eerder werkzaam als beroepsduiker. In 2011 besloot hij toch om te kiezen voor het winkelvak. Voordat hij in 2011 toetrad tot de leiding van het bedrijf werd hij uitvoerig getest door een onafhankelijk psycholoog. Daarna volgde een stageperiode bij filialen in Utrecht en Koudekerk aan de Rijn.

Voor Max Goossens geldt bijna hetzelfde verhaal. "Ik heb werktuigbouwkunde gestudeerd en zeven jaar bij een technisch bedrijf gewerkt. Het was mooi werk, maar ik had op een gegeven moment wel de behoefte om meer zelfstandig beslissingen te nemen. Toen kreeg ik het aanbod van Sander om bij hem te komen werken." Ook Max werd uitvoerig getest en geschikt bevonden. Hij liep stage bij een Albert Heijn-filiaal in Leersum. "Zo'n stage is echt heel nuttig. Je leert echt de kneepjes van het vak. In korte tijd doorloop je alle processen: van de kassa, de broodafdeling en vervolgens naar de Deli en houdbare producten. Je kijkt overal mee en ondertussen volg je leiderschapstrainingen en moet je opdrachten uitvoeren van supermarktmanagers." Hij past zijn kennis nu toe in de Albert Heijn-winkel in Vianen. Hij is mede-eigenaar. Sander: "Albert Heijn is een continu bedrijf. Dat begint 's morgens al om half vijf als de versproducten worden geleverd en dat eindigt 's avonds pas om half elf. Over de hele week gerekend zijn hier 170 mensen aan het werk, inclusief de medewerkers van Etos en Gall & Gall. Op een gemiddelde dag lopen hier zestig tot tachtig medewerkers rond."

Toekomst

Sander: "Elke dag ben je bezig om het de klanten naar de zin te maken. Je moet weten wat het koopgedrag is van de Viaanse consument. Maar daarnaast ben ik bezig met de toekomst." Goossens heeft inmiddels besloten om af te zien van een tweede Viaanse vestiging in het nieuwe dorp Hoef en Haag. "Uit diverse marktonderzoeken die wij hebben laten verrichten blijkt dat het niet rendabel is. De eerste jaren wonen daar nog te weinig mensen. We nemen niet het risico dat de ene winkel de andere in leven moet houden. Dan kies ik liever voor één grote winkel hier aan de Lijnbaan." Goossens wil zijn huidige winkel met een vloeroppervlakte uitbreiden van 1300 naar 2200 vierkante meter. Er zijn diverse scenario's. "Het mooiste zou zijn als de brandweergarage op termijn beschikbaar komt."

Goossens volgt momenteel de discussie over de verruiming van de winkeltijden. Momenteel ziet hij op zondag nog veel omzet wegvloeien naar Nieuwegein en Houten. "Bij een bedrijf van ons kaliber kun je het niet meer permitteren om op zondag gesloten te zijn. Je kunt je ogen er gewoon niet meer voor sluiten." Tot aan het eind van het jaar is de Albert Heijn op zondag geopend van 12:00 tot 18:00 uur.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Bedrijvig Media | De B2B glossy uit de regio per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw evenement aan


BEDRIJVIG OP FACEBOOK