Logo bedrijvigmedia.com
• Jan Vermeulen en Bep Baegen.
• Jan Vermeulen en Bep Baegen. (Foto: Peter Verbeek )

Slijterij Van Schaik in De Hagen weer open

  •   15 keer gelezen

VIANEN • De lach is gelukkig weer terug op het gezicht van Jan Vermeulen. Na de brand in slijterij en wijnhandel W. van Schaik heeft de uitbater behoorlijk in de put gezeten. Maar: na een grote verbouwing is de zaak donderdag weer open gegaan.

In de nacht van 22 op 23 juni is er brand gesticht in de slijterij. Die raakte daardoor zó ernstig beschadigd dat alles wat nog in de winkel en het magazijn stond onverkoopbaar was. In eerste instantie was gedacht om na zes weken weer open te gaan. "Door de hitte was de pui dusdanig verwrongen dat er een nieuwe moest worden besteld. Dat heeft, in combinatie met de bouwvakvakantie, voor een enorme vertraging gezorgd", meldt Vermeulen. Hij heeft in de tussenliggende tijd gependeld tussen de vijf andere filialen van Van Schaik. "In die periode heb ik me toch ontheemd gevoeld want je werkt toch het liefst in je eigen zaak. Ik zit nu bijna veertig jaar in winkelcentrum De Hagen, heb het een en ander meegemaakt, maar die brand heeft toch wel heel veel impact gehad."

Nadat de hele winkel was leeggehaald is alles vanaf nul weer opgebouwd en vervangen: vloer, lichtplan, toonbank en koelkast, verlaagd plafond en het schilderen van alle wanden. Anderhalve week geleden is Jan Vermeulen begonnen met het plaatsen van de nieuwe stellingen. Enkele dagen later zijn de eerste pallets met drank bezorgd en konden de flessen worden ingeruimd. Toen donderdag de kassa was geïnstalleerd, ging de zaak eindelijk weer open.

"Vaste medewerkster Bep Baegen en ik waren toen nog lang niet klaar. Alleen aan wijnen hebben we al meer dan zeshonderd soorten. Overigens gaan we ons assortiment uitbreiden met wijnen uit relatief onbekende landen als Hongarije en Roemenië. De afdeling whisky wordt eveneens groter, vooral in het duurdere segment. Daarnaast proberen we in te spelen op de vraag naar speciaalbieren uit Nederland. We zijn erop vooruit gegaan omdat de winkel mooier is geworden, maar we hadden dat liever op een andere manier gedaan."

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Bedrijvig Media | De B2B glossy uit de regio per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw evenement aan


BEDRIJVIG OP FACEBOOK