Logo bedrijvigmedia.com

Nieuwbouwproject aan de Viaanse Stammershoefstraat afgerond

  •   25 keer gelezen

VIANEN • LEKSTEDEwonen heeft het nieuwbouwproject aan de Stammershoefstraat in Vianen afgerond. Afgelopen maanden zijn de 42 appartementen, maisonnettes en eengezinswoningen opgeleverd en inmiddels hebben alle nieuwe bewoners hun intrek genomen. Om dit moment te vieren, bezocht wethouder Harry van Tilburg en directeur Ed de Groot moeder en dochter Olivier, bewoners van het eerste uur. 

De nieuwbouw aan de Stammershoefstraat is mogelijk geworden door de samenwerking tussen LEKSTEDEwonen, de gemeente en de oorspronkelijke bewoners. De bewoners hadden een belangrijke stem in de totstandkoming van het plan en de realisatie van verschillende woningtypen voor verschillende doelgroepen (starters, doorstromers en senioren). De planvorming, procedures en sloop- en nieuwbouwtraject duurden bij elkaar ruim vijf jaar. Uiteindelijk zijn tien oorspronkelijke bewoners teruggekeerd naar een appartement, maisonnette of eengezinswoning. Onder hen moeder en dochter Olivier, die beiden al jaren aan de Stammershoefstraat wonen. Dochter Carla was ook actief in de projectcommissie bij de totstandkoming van de plannen.

Mevrouw Olivier (84 jaar) woont bijna 60 jaar in deze straat en is tevreden dat zij nu in een fraai appartement in 'haar straat' woont. "Ik zag op tegen de verhuizingen, maar dankzij alle inzet en medewerking heb ik geen spijt van de terugkeer. Ik woon nu boven mijn dochter en met haar dagelijkse hulp en de ondersteuning van mijn andere dochter en de thuiszorg gaat het goed." Dochter Carla vult aan: "Vanwege de situatie van mijn moeder was dat niet zo vanzelfsprekend. We zijn dan ook blij met deze mogelijkheid, want het geeft ons veel rust en voldoening. Zo dicht bij elkaar, moeder woont boven en de appartementen zijn ruim. Wij hebben geen moment spijt gehad van de terugkeer."

Wethouder Harry van Tilburg is ook enthousiast over het eindresultaat. "Als gemeente zetten wij ons in om in samenspraak met omwonenden, bewoners en LEKSTEDEwonen de procedure goed en efficiënt te doorlopen. Als je dan binnenkijkt en bewoners spreekt, mag je concluderen dat we daar goed in zijn geslaagd. Het is dan goed om te zien dat het ook voor de dames Olivier zo positief uitpakt."

Wijkvernieuwing Hogeland
Aan de Stammershoefstraat heeft LEKSTEDEwonen 42 nieuwe huurwoningen gebouwd, waar voorheen 42 verouderde boven- en benedenwoningen stonden. Ed de Groot: "Met deze nieuwbouw in verschillende woningtypen levert LEKSTEDEwonen een belangrijke bijdrage om buurten te vernieuwen en woningen te leveren met hedendaagse, duurzame kwaliteitseisen. Ik ben ervan overtuigd dat de bewoners hier met veel plezier kunnen wonen. Wij investeren in de wijk Hogeland op diverse locaties om de kwaliteit flink te verbeteren." 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Bedrijvig Media | De B2B glossy uit de regio per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw evenement aan


BEDRIJVIG OP FACEBOOK