Logo bedrijvigmedia.com
• Black Friday verovert de Glasstad.
• Black Friday verovert de Glasstad. (Foto: nl.123rf.com)

Steeds meer animo voor 'Black Friday' in Leerdam

  •   9 keer gelezen

LEERDAM • Steeds meer Leerdamse ondernemers haken in op het fenomeen 'Black Friday', dit jaar op vrijdag 23 en zaterdag 24 november. Winkeliers stunten op deze dagen met grote kortingen. "Dit jaar pakken we nog groter uit."

Black Friday is vooral in Amerika razend populair. Het is de dag na Thankgiving. Veel mensen hebben op die dag vrij en de winkels draaien overuren. Niet zo gek, want Black Friday geldt ook min of meer als het begin van het seizoen voor de kerstaankopen. De Leerdamse Ondernemersvereniging (LOV) is de initiator van de Blacky Friday-activiteiten in de Glasstad. "We breiden de kortingsactie ook uit naar de zaterdag", zegt secretaris Jacqueline Wolthuis. "In Amerika is het elk jaar weer een gekkenhuis. Maar het fenomeen is ook overgewaaid naar Europa. Steeds meer ondernemers doen er aan mee, en maken daarbij volop gebruik van social media."

Vorig jaar was John Spruijt van Afternet aan de Vlietskant de eerste Leerdamse ondernemer die op Black Friday een spectaculaire kortingsactie startte. "We hebben stevig uitgepakt en waren overdonderd door het succes", blikt hij terug. "Het was ver boven verwachting. Dit jaar pakken we zelfs nog groter uit en hebben de verwachting dat ook Leerdamse ondernemers gaan aanhaken."

Dit jaar volgen collega-ondernemers in de binnenstad het voorbeeld van de innovatieve ondernemer. Vooral de winkels aan de Vlietskant haken in op het fenomeen. Er zijn inmiddels toezeggingen van Effe Anders, Marli Mode, Peterson Herenmode, sportschool hart for her, Witgoedspecialist Leerdam, Koffie in de Bakkerij, Telecombinatie, bakkerij De Jager (Europaplein), baby- en kinderboetiek Appeltje en de Betuwse Gebakskraam. Ook supermarkt Aldi op het Europaplein geeft op deze twee dagen fikse kortingen op non-foodproducten.

Volgens Jacqueline Wolthuis is de gezamenlijke Black Friday-actie van de LOV ook een prachtig middel om in aanloop naar de herindeling het winkelaanbod van Leerdam bij de andere kernen in de Vijfheerenlanden onder de aandacht te brengen. Het complete aanbod van deelnemende winkels is volgende week te vinden in deze krant.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het Bedrijvig Media | De B2B glossy uit de regio per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw evenement aan


BEDRIJVIG OP FACEBOOK