Logo bedrijvigmedia.com
• Daan van der Vorm (links) en Hans Meurs.
• Daan van der Vorm (links) en Hans Meurs. (Foto: Jos Kottmann)

Vorm keert terug naar Rotterdam

  •   21 keer gelezen

papendrecht • VORM uit Papendrecht is vrijdag eigenaar geworden van het monumentale pand 'De Nieuwe Maaskant' in de Schiehaven te Rotterdam, na de ondertekening van het contract met de gemeente Rotterdam.

Hiermee komt de wens van de projectontwikkelaar en bouwer uit om zich opnieuw te vestigen in de stad waar VORM 100 jaar geleden zijn oorsprong vond. Daan van der Vorm, directeur eigenaar VORM: "Rotterdam is dynamisch en altijd in beweging, een wereldstad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Onze duurzame locatie wordt het visitekaartje van VORM en krijgt de energieke en inspirerende uitstraling die ons en Rotterdam typeert."

Al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw is het hoofdkantoor van VORM gevestigd in Papendrecht. Door de groei die de organisatie de afgelopen jaren heeft doorgemaakt wordt het kantoor te klein. Uitbreiding op de huidige locatie bleek niet mogelijk, waarna is besloten een passende locatie of gebouw in Rotterdam te zoeken. Er zijn veel opties in beeld geweest "totdat het monumentale kantoorgebouw 'De Nieuwe Maaskant' beschikbaar kwam, iets wat echt bij ons past", zegt Daan van der Vorm. "Met de verhuizing zetten wij een volgende stap in de rijke historie van VORM". VORM ontwikkelt in alle grote steden, "maar we zijn een echt Rotterdams bedrijf en kiezen er heel bewust voor om in Rotterdam te huisvesten". Naar verwachting vindt de verhuizing plaats in het vierde kwartaal van 2019, nadat de nieuwe locatie door VORM is getransformeerd.

'De Nieuwe Maaskant' is gebouwd in 1958 in opdracht van stuwadoorsbedrijf Progress en is ontworpen door de Rotterdamse architect Huig Maaskant. Het architectonische poortgebouw aan de Schiehaven in Rotterdam van 3.000 m2 is in 2004 ingrijpend verbouwd en sindsdien draagt het de naam 'De Nieuwe Maaskant'.

VORM Materieel blijft gevestigd aan de Ketelweg te Papendrecht. Om leegstand in het huidige kantoor aan de Veerweg te Papendrecht tegen te gaan, is VORM in overleg met de ontwikkelaar van de naastgelegen locatie van Van Wijngaarden voor herontwikkeling van de gezamenlijke locaties.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Bedrijvig Media | De B2B glossy uit de regio per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw evenement aan


BEDRIJVIG OP FACEBOOK