Logo bedrijvigmedia.com
Foto: Boskalis

Boskalis gaat kwart miljard verdienen met installeren exportkabels

  •   22 keer gelezen

PAPENDRECHT •  Koninklijke Boskalis Westminster NV heeft een omvangrijk contract verworven voor het installeren van exportkabels ten behoeve van de offshore netverbinding Ostwind 2.

Het contract is toegekend door 50Hertz en kent een waarde voor Boskalis van meer dan 250 miljoen euro, waarmee dit het grootste kabelinstallatiecontract is dat ooit door Boskalis is verworven.

De werkzaamheden voor het project omvatten het ontwerpen en installeren van circa 270 kilometer exportkabel dat de toekomstige offshore windmolenparken Arcadis Ost 1 en Baltic Eagle zullen aansluiten op het hoogspanningsstation nabij het Duitse Lubmin. Het project gaat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 van start en de oplevering staat gepland voor eind 2022.

Boskalis gaat het contract uitvoeren in consortium met partner NKT, dat het hoogspanningskabelsysteem zal leveren. Voor dit project gaat Boskalis een geïntegreerde oplossing leveren op basis van in-house diensten waaronder UXO-survey, geotechnische en geofysische surveydiensten (uitgevoerd door Boskalis-dochter Gardline), prepareren van de zeebodem, uitvoeren van de pre-lay run, transport en installatie van de 220kV exportkabels en het herstellen van de zeebodem.

Boskalis zal een breed scala aan eigen materieel inzetten, waaronder sleephopperzuigers en backhoe dredgers, surveyschepen voor geofysisch en geotechnisch onderzoek, kabellegschepen evenals een uitgebreid assortiment trenching-materieel.

Peter Berdowski, CEO Boskalis: "We zijn uitermate trots dat we zijn geselecteerd voor dit contract;  het grootste kabelinstallatiecontract ooit voor Boskalis. Ons vermogen om onze baggerdiensten en onlangs verworven surveycapaciteiten te combineren met onze expertise op het gebied van kabelinstallatie, toont de unieke breedte van het dienstenaanbod van Boskalis. Als de toonaangevende aannemer voor subsea kabelinstallaties kijken we ernaar uit om deze positie verder uit te bouwen voor onze klanten."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Bedrijvig Media | De B2B glossy uit de regio per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw evenement aan


BEDRIJVIG OP FACEBOOK