Logo bedrijvigmedia.com
Foto: nl.123rf.com

De Volkskrant: Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt maakt lekkerste appelsap

  •   27 keer gelezen

BEESD • Volgens het V-panel van de Volkskrant is de appelsap van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt het lekkerste sap. Lekkerder dan bijvoorbeeld Goudappeltje.

Het panel bestond in dit geval uit kok Marie Louise Schipper en sapmaker Albert Schulp van de gelijknamige sappen uit Breukelen. Het tweetal proefde blind tien sappen: vijf pure sappen, twee van een concentraat en twee van een concentraat met minder suiker en één van een concentraat en zelf aangelengd.

"Zelfs voor de sapkenner en de getrainde proever is het verbazingwekkend hoe uiteenlopend de smaken zijn. Wat natuurlijk verklaarbaar is, omdat er een scala aan appelen wordt gebruikt. Het panel beoordeelt vooral de mate van 'appeligheid', de zoet-zuurbalans en of de smaak fris is of naar rijp neigt. Uiteindelijk komen de proevers uit op drie categorieën: vies, mwah en lekker. En dat maakt veel duidelijk."

Het appelsap van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt belandt fier op de eerste plaats. "Het is licht prikkelend, aldus Schipper. 'Mooie kleur, echt appelig en een goede verhouding zoetzuur', concludeert Schulp. 'Een van de beste.' En ook de duurste. Dat dan weer wel." 

Lees het hele artikel hier

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Bedrijvig Media | De B2B glossy uit de regio per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw evenement aan


BEDRIJVIG OP FACEBOOK