Logo bedrijvigmedia.com
• Alle genomineerden.
• Alle genomineerden. (Foto: Richard van Hoek)

C.J.M. de Bruin-waarderingsprijs voor Heerlijkheid van Papendrecht

  •   17 keer gelezen

PAPENDRECHT • Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Papendrecht is de eerste C.J.M. de Bruin-waarderingsprijs uitgereikt aan de Heerlijkheid van Papendrecht.

De Heerlijkheid werd verkozen uit zes genomineerden. Namens de natuurwinkel nam Ester Korteland de prijs, een bedrag van 2000 euro, een oorkonde en een beeldje, in ontvangst uit handen van burgemeester Aart-Jan Moerkerke.

De C.J.M. de Bruin-waarderingsprijs is door en op initiatief van de gemeenteraad van Papendrecht ingesteld en besloten op de bijzondere raadsvergadering 29 september 2016, ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester De Bruin. De prijs is naar hem vernoemd. Tweejaarlijks wordt deze prijs uitgereikt aan een persoon, instelling of bedrijf die heeft bijgedragen aan de bevordering van de kennis over de geschiedenis en identiteit van Papendrecht. Het is tegelijkertijd zowel een prijs van waardering voor geleverde prestaties als ook een stimulering aan zowel de prijswinnaar als aan andere personen, instellingen en bedrijven om hiermee verder te gaan en zich op dit gebied te onderscheiden.

De jury wordt gevormd door een drietal personen, die benoemd zijn door het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Papendrecht, te weten de heren Erik Groeneweg, Ruud Boele en Kees de Bruin (voorzitter).

"De terechte winnaar maakt zich niet alleen zeer verdienstelijk door het uitdragen van de naam en faam van Papendrecht tot ver voorbij de gemeentegrenzen, maar men ijvert er ook reeds jaren voor om díe facetten die de winnaar zo bijzonder en specifiek Papendrechts maken, voor een breed publiek toegankelijk te maken", zo staat te lezen in het juryrapport.

"Ik was zeer vereerd en verrast door deze waardering", reageert Esther Korteland op Facebook. Ik heb hem mogen aannemen, maar ik heb deze waardering in ontvangst genomen voor heel ons team, zonder hun steun en toewijding zou de Heerlijkheid niet de standaard hebben die we nu behaald hebben. We hebben erop geproost met een Heerlijk Aaichie biertje."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Bedrijvig Media | De B2B glossy uit de regio per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw evenement aan


BEDRIJVIG OP FACEBOOK